Biografie – Over Andrei

Andrei Lugovski werd geboren op 26 februari 1983 in Minsk (Wit Rusland).

Hij studeerde architectuur aan de universiteit.

Hij verhuisde in 1999 naar België en werd door een vriendin ingeschreven bij Idool in 2007.

Hij behaalde een derde plaats en kende sindsdien heel veel succes.

In 2013 stond hij op de weide van rimpelrock en in 2014 deed Andrei mee aan de préselecties van het eurovisiesongfestival

Andrei woont in Oostende en heeft een zus Alina, die samen met Andrei instaat voor de boekingen en administratie

Andrei genoot een klassieke zangopleiding en met zijn krachtige baritonstem verrast hij elk publiek. Hij wordt dan ook steevast met een staande ovatie bedankt…

Hoewel hij begon met een klassiek Italiaans repertoire werd over de jaren heen duidelijk dat hij ook andere richtingen uit wou.

Hij maakte een mooie mix van pop en opera en ondertussen zingt hij dus ook ‘popera’ in het Engels, Frans, Spaans en zelfs Nederlands.

Hij werkte al met tal van artiesten samen waaronder Will Tura, Dana Winner, Christoff, Richard Clayderman, Johnny Logan enz…

Op 13 november 2009 bracht hij z’n eerste album My World uit, gevolgd door Passione op 26 november 2010, Incanto op 4 mei 2012 en Reason to believe op 11 juli 2014.

Een aantal optredens werden een jaarlijks terugkerende vaste waarde op de agenda van Andrei: zo is er jaarlijks een live concert in de zomer, een fandiner in het najaar en een kerstconcert  tijdens de eindejaarsperiode.

In de zomer van 2015 zette Andrei zijn eerste stappen in het Theater. Hij was een vaste waarde in Theater aan Zee met Jacky Lafon en Petra in het colisée in Blankenberge. De show kende een enorm succes en was steevast zo goed als uitverkocht.

In 2017 vierde hij z’n 10jarig jubileum in het Casino van Middelkerke en nog een aantal speciale optredens.
Opnieuw werd hij uitgenodigd om samen met Jacky Lafon een show op te zetten voor Jacky Lafon die inmiddels 50 jaar op de planken staat. Het werd opnieuw een schitterende show met veel zang, dans en humor.

Eind 2017 kreeg Andrei na zijn laatste kerstconcert in Lebbeke werd Andrei ernstig ziek en moest hierdoor alle geplande optredens afzeggen.

Februari 2018 kwam het verschrikkelijke nieuws dan Andrei vergiftigd werd met Thalium, een uiterst giftig onderdeel van rattengif.
Even hing zijn leven aan een zijden draadje.
Hij lag verschillende weken in coma en had een lange revalidatie voor de boeg.
Allerhande geruchten deden de ronde omtrent de dader:
Een jaloerse fan? Een afrekening? Wie zal het zeggen….. Het onderzoek loopt nog steeds, er werd nog geen dader gevonden…

Andrei z’n eerste “Welcome Back” concert op 22/09/2019 was een gigantisch succes.